nedjelja, 12. veljače 2017.

Evo ko je GLAVNI krivac za vašu sijedu kosu i kako je IZNUTRA SPRIJEČITI DA SIJEDI



Kada napunite 30 godina starosti, imate 10 – 20 posto šansi da vam kosa brže sijedi u narednim godinama. To je životna činjenica.

Faktori zbog kojih se kosa pretvara u sivu uključuju:

Vodik peroksid: Vodik peroksid je poznati kao alat za izbjeljivanje kose, ali mnogi ljudi nisu svjesni da vaše ćelije u kosi proizvode hidrogen peroksid, previše.Kako starite, proizvedena količina se povećava, blijedi pigment kose, pretvarajući dlake u sive, a zatim bijele.
Pušenje: Postoji značajna povezanost između upotrebe duvanskih proizvoda i prosjede kose. Pušenje cigareta je također povezano sa preranim gubitkom kose.
Oksidativni stres: Oksidativni stres može se definirati kao stanje u kojem vaši slobodni radikali (od zagađenja, loša ishrana, stres, itd) nadmašuju vašu antioksidans odbranu. Prosjeda kosa može biti pokazatelj oksidativnog oštećenja stresom.
Vitamin B12 nedostatak: To je također povezano sa prerano sijedom kosom, a postoji najmanje jedan izvještaj o povratku pigmentacije u kosu nakon što je nedostatak vitamina riješen.
LIJEK IZNUTRA



Pijte barem jednom sedmično čisti sok od mlade pšenice, hladno cijeđen, prijeki lijek koji ne dozvoljava sijedoj kosi da raste već pomaže lijepom pigmentu kose da izlazi na površinu. Isto tako ovaj lijek se preporučuje oboljelim od rada jer čisti organizam od slobodnih radikala.


zivjetizdravo.com


Nema komentara:

Objavi komentar