ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Kako da se riješite ”SINDROMA NEMIRNIH NOGU” i poboljšate svoje spavanje…



Ako ne možete da zaspite, bez obzira na to koliko ste vrtite ili koji položaj pokušate, možda imate sindrom nemirnih nogu (RLS).



Većina ga opisuje kao vrlo neugodan i neodoljiv poriv da pomijerate svoje noge. Buđenje usred noći sa bolnim grčevima je također često prijavljeno i dok se poremećaj uglavnom pojavljuje u nogama, on može utjecati na glavu, ruke, torzo, i druge dijelove tijela.

RLS je uzrokovan poremećajima nervnog sistema. Simptomi su obično osjećaj kao da nešto “puzi” o njima. Iako ne postoji službeno priznat medicinski lijek za RLS, tu postoji metoda koja je potpuno prirodna.

Sve to ukazuje na jednostavan sapun. Koristite svjež sapun, po mogućnosti bez mirisa, bilo koje marke ili vrste. Držite sapun ispod čaršafa. Nakon mjesec dana provjerite sapun da vidite kako to izgleda, ako je smežuran i osušen onda treba biti zamijenjen.

Dakle, sve što treba uraditi je da stavite sapun u posteljinu, zavalite se, opustite i pustite da sapun radi svoju magiju. Ako imate RLS ili probleme sa grčevima u nogama, pokušajte ovaj način još večeras, jer nemate šta da izgubite.


zivjetizdravo.com


Nema komentara:

Objavi komentar