utorak, 14. veljače 2017.

Ova 2 SASTOJKA su VEOMA NALJUTILA farmaceutsku industriju



Kombinacija cimeta i meda poznata je kao izuzetno korisna u liječenju mnogih bolesti. Naime, med je vjerojatno najzdraviji sastojak prirodne medicine i koristi se širom svijeta.

Međutim, kada je u kombinaciji s cimetom, njegove prednosti su još veće.

Evo šta ova kombinacija može učiniti za vaše zdravlje:

IMUNITET: Redovna potrošnja ove kombinacije jača imunološki sistem i štiti ga od virusa i bakterija. Utvrđeno je da je med obiluje željezom i brojnim vitaminima, tako da njegova upotreba jača bijela krvna zrnca (gdje se nalazi DNK) i na taj način sprečava virusne i bakterijske napade.
HOLESTEROL: Istraživanja su pokazala da mješavina 2 kašike meda i 3 žličice cimeta u prahu u 450 ml čaja može smanjiti nivo holesterola u krvi za 10 posto u roku od dva sata. Osim toga, njegova upotreba tri puta dnevno tretira hronični holesterol, a možete koristiti i čist med uz obroke na dnevnoj bazi za ublažavanje simptoma holesterola.

PREHLADA: Jedna žlica meda sa ¼ kašike cimeta dnevno za tri dana može vas osloboditi simptoma teške prehlade; to će otpušiti sinuse i tretirati čak i hronični kašalj. Osim toga, to je jednostavno ukusno!

GRIP: Španski naučnici su pružili dokaze da med sadrži sastojak koji sprečava grip i uništava klice gripe.

ZUBOBOLJA: Kako bi tretirali zubobolju, trebalo bi primijeniti pastu od 5 kašika meda i 1 kašičice cimeta na bolno mjesto 3 puta dnevno.

LOŠA PROBAVA: Pospite malo cimeta u prahu na 2 žlice meda i uzeti prije jela kako bi se rasteretili kiselosti i pomogli probavu teških namirnica.


zivjetizdravo.com


Nema komentara:

Objavi komentar